2023 Andica Cabernet Sauvignon, Miguel Torres, Valle de Curicó, Valle Central, Chile, nr 2753, 13,5%, 119 kr, EKO, lättare glasflaska, veganvänligt

När jag arbetade som au pair i Belgien efter gymnasiet, hade jag en trevlig granne (fransyska) som introducerade jordgubbar med rödvin, för mig. Fortfarande är det en av mina bästa sommarkombos. Men det fungerar inte med vilket rödvin som helst, men Andica Cabernet Sauvignon, går utmärkt! Du behöver ett vin med fruktighet, ej sötma, lite tanniner går bra men ej för mycket.

Här får du ett vin som är vackert rött i färgen med lite stänk av purpur, doften är fylld av svarta vinbär och mörka körsbär, lite fatkaraktär och sötlakrits finns där också. Smaken harmonierar väl med doften.

Här är ett sommarvin på fler än ett sätt; ett utmärkt vin att dricka på egen hand. Sedan kan du äta grönsaksrätter, grillad lax och det mesta i grillkött väg, chili går perfekt, vitmögel och hårdostar samt förstås, jordgubbar rakt upp och ner.

Servera vinet vid 16-18 grader, i solen blir allt varmt så snabbt.

Arkiv