Vem är jag?
Jo, Eva Nina Hammarskjöld. Jag har arbetat hela mitt yrkesverksamma liv med mat och dryck i alla dess former.
Jag är utbildad sommelier och tillika medlem i svenska sommelierföreningen och har 30 års erfarenhet av yrket. Mina arbeten har bl a omfattat Grand Hôtel och Leijontornet i Stockholm, The Canteen i London samt Bjertorp Slott i Vara. Är aktiv som sommelier i Kalmar och Ölandsregionen, samt håller dryckesprovningar och ost- & vinprovningar tillsammans med Ölands köksmejeri. Detta kombinerar jag idag som utbildare inom restaurangbranschen.
Med en restaurangutbildning i botten, följt av en turistutbildning på International Tourism and Hospitality Course i Storbritannien, gick vägen vidare med språk och informationsstudier för att byggas på med restauranghögskolan i Grythyttan. Sedan 2023 är jag utbildad fromager på Restaurangakademin.
Att värna om sommelieryrkets framtid gör jag i valberedningen för svenska sommelierföreningen.