2021 Susana Balbo Signature Rosé, Mendoza, Argentina, nr 90027, 12%, 149 kr

Som vanligt när våren gör sitt intåg i Sverige översköljs vi med nya roséviner. Det gäller att välja med omsorg, för många är rätt tråkiga. Sedan finns det de som är fantastiska, som denna skira skapelse. Jag kan inte komma på ett bättre adjektiv för att beskriva detta vin. Allt är så uttänkt, den genomgående färgen är ljust aprikosrosa. Du finner den på vinet, i glaskorksförslutningen, på etiketten t o m flaskans form är speciell. Vill du ge bort en flaska rosé i sommar för att tilltala alla sinnen hos mottagaren; här är den.

Druvorna består av 60% Malbec och 40% Pinot Noir som har handplockats och avskjälkats och sedan pressats försiktigt för att få fram denna läckra färg på rosévinet.

Hur smakar vinet? Jo, torrt, elegant nästan lite krispigt som av de första Transparent Blancheäpplena i kombination av solmogna jordgubbar. Eftersmaken är lång och i linje med helheten. Vi ska inte glömma doften som är full av försommarblomster och smultron som du hittar vid vägkanten.

Arkiv