Esterlin Brut Éclat, Champagne, Frankrike, 87421 BS, 12%, 329 kr

År 1943 gick tre familjen samman i Champagne för att tillsammans med totalt 29 odlare skapa en gemensam champagne. Idag har de över 200 odlare som de samarbetar med och sortimentet av champagner  har också utökats.

Att värna om miljön i form av hållbar odling och att följa upp med miljötänket även under vintillverkningen har länge varit en självklarhet för champagnehuset Esterlin. Här får du en champagne som består av 40% Chardonnay, 40% Pinot Meunier och 20% Pinot Noir. Vinet har legat på sin jästfällning i mer än 36 månader. 52% av cuvéen kommer från årgången 2013 och 48% är äldre reservviner. Som du förstår har det här vinet en stor komplexitet, djup och samtidigt en fräschör som känns aptitretande. Att hitta citrus, torkade frukter, rostat bröd dvs friskt, fylligt och läskande på samma gång i en champagne, det är inte dumt, eller hur?!

Med önskan om ett gott och friskt slut samt ett fint nytt år till er alla!

Arkiv