Vissa drycker är helt klart mer prisvärda än andra. Hur ofta får du möjlighet att dricka ett vin som vingården har lagrat i fem år, innan de släpper det till försäljning? Jo, det säger den spanska vinlagen att riojor måste göra om de heter Gran Reserva. Här har ni en av alla bortglömda skatter som finns på sytembolagens hyllor, bakom pallarna av lådviner. Här hittar du ett endruvsvin gjort på druvan Tempranillo. Bodegan använder sig bara av sina egna odlade druvor som de skördar för hand. Detta vin har fått lagra på amerikanska och franska ekfat. Vilket ger en härlig fatkaraktär med viss mjukhet tack vare vinets ålder. Ja då, du hittar vanilj och dill i smaken, precis som det ska vara i en traditionell rioja. Frukten är mer som torkad frukt som backas upp av en trivsam kryddighet.
Ja, kära läsare, det finns så många fantastiska, ursprungstypiska viner som väntar på att upptäckas av er. Min önskan är att ni ska botanisera runt bland allt gott som finns, våga prova nya eller nygamla vindistrikt i sommar!