I jämlikhetens namn på det nya året, kommer här förslag på ett budgetvin på gröna druvor också. Pecorino är inte bara en lagrad italiensk fårost utan också en druva. Legenden säger att fåren (pecorino) brukade mumsa i sig dessa små söta gröngrå skimrade vindruvor när tillfälle gavs, därav druvans namn, på de steniga sluttningarna i regionerna Marche och Abruzzo. Pecorino- druvan höll på att dö ut, men under 1990-talet, börjades den odlas igen. Tack och lov till duktiga vinproducenter som ger oss en mångfald av druvor, det gillas skarpt.
Vinet är torrt med härliga fruktsmaker av citrus, päron, lite vilda örter och vita medelhavsblommor kan du också förnimma. Ett friskt aptitretande och matgillande vin. Som är användbart då du har flera rätter på bordet t ex varma grönsaksrätter med örter, fisk och skaldjur kanske i någon paj eller pasta. Kyckling och fläskkött går också fint. Håll smakerna nära dess ursprung så blir vinet ett utmärkt val. Självklart passar det med fårost till!