2019 DUNE Bonaire rosé, McLaren Vale, Australien, (nr 92853) 12,8%, 75 cl, 159 kr

Vi hade förmånen att prova detta vin med två 21-åringar, en som är uppväxt med att leta smaker sedan barnsben (sonen) och hans goda vän som gillar mat och dryck. Tillsammans vid matbordet kom följande kommentarer: ”färgen är varmrosa, nästan lite guldig”, ”Sluten doft, doftar vårblommor, ja, päronträd som när jag var liten och rabarber”, ”vinet är torrt, massor av röda bär, päronblom och rabarber kommer igen, mineralitet, lite sandigt, eftersmaken är lång och elegant”.

För oss var detta inget vanligt rosévin mer som ett fylligt vittvin. Men vi gillade det allesammans!

Vingården sköts av två bröder Peter och Duncan Lloyd som är tredje generationens vinmakare och matnjutare. Alla Dune’s viner är döpta efter kända sanddyner eller öknar runt om i världen. Dune Bonaire rosé är döpt efter den rosa stranden på ön Bonaire i Västindien.

Druvblandningen är Carignan, Shiraz och Sangiovese, bara det ger en hint om hur coolt det här rosévinet är.

Arkiv