2018 Rawson´s Retreat Shiraz Cabernet, South Eastern Australia, Australien, (nr 6942), 13,5%, 79 kr, 49 kr för 37,5 cl, 249 kr för 300 cl i box

Här kommer tips på ett grillvin för lamm, nötkött, haloumi och grönsaker. De olika förpackningsstorlekarna gör att vi erbjuds en valmöjlighet beroende av antal vindrickare för tillfället. Dock vill jag skriva att boxen har jag inte provat. De brukar alltid variera i smak mot buteljerna. Flaskorna är tillverkade av lättare glas och är med skruvkork. Vilket gör dem lätt att försluta och flytta på.

I nya vinvärlden som här i Australien, blandar de ofta Shiraz och Cabernet Sauvignon i samma vin. Detta storskaligt producerade vin ger oss ett prov på hur smakrikt vin det går att tillverka om hanteringen är noga och omsorsgfullt gjord, trots eller tack vare stordriften.

Är vi många vid buffén, eller vid grillen, passar detta vin utmärkt. Jag rekommenderar att du kyler flaskorna en aning, då kommer frukten fram mer i vinet. 16 grader är en lämplig serveringstemperatur för dig som precis som jag, är temperturnörd ibland.

Hur smakar vinet? Det är alla mörka solmogna bär som dominerar i första intrycket, sedan kommer inslag av fat och en lätt örtighet. Vilket gör att du gärna kan krydda din mat med färska örter.

Arkiv