Kackelbryggeriets Ölandslager, Sverige (nr 30546) 5,5%, 26,30 (33 cl) Zywiec, Polen (nr 1610) 5,6%, 16,90 (50 cl) Mikeller Ambler, Danmark (nr 11996) 0,4%, 18,20 (33 cl)

Nu närmar vi oss kräftsäsong och surströmmingssäsong och då jag inte är någon mjölkdrickare till mat föreslår jag att vi ska dricka öl istället. Här är det inte fel med öl och snaps gärna en kryddad sådan. Men ”don efter person”, vi har alla olika smak, andra föredrar vitt vin till våra svenska delikatesser.

Är du på semester i Ölandstrakterna, tycker jag att du ska prova Kackelbryggeriets lager. Dryck är en utmärkt souvenir, om du frågar mig. Vill du prova en god lager i internationell stil, föreslår jag denna polack Zywiec.

Vill du dricka alkoholfritt och ändå få en mustig och generös smak till maten. Prova då Mikeller Ambler, med smak av torkad frukt och en lätt kryddighet.

Tre helt olika öl ändå lättsamma i sina stilar, vilka matchar sältan, kryddigheten hos kräftorna och även jäsigheten i surströmmingarna.

Arkiv