2014 The Crossings Sauvignon Blanc, Marlborough, Nya Zeeland ( nr 6276), 12,5%, 90 kr, PET flaska

Här kommer ett vin till alla er som vill ha en lätt variant till bag in box vinerna. Att dricka fyra olika flaskor måste ju vara roligare än fyra lika i följd. Eftersom vi varierar maten måste det väl vara intressant att variera drycken till, eller?

Detta vin är certifierat enligt Carbon Neutral vilket betyder att odling och framställning av vinet, inte får släppa ut mer koldioxid än som kan återföras till atmosfären. PET-flaskan är gjord av tre skikts högkvalitativ plast som minimerar miljöpåverkan under transporter.

Nu till det primära, vinets smak: Sauvignon Blanc är en av de lättaste druvorna att lära sig. Cat pee on a goose-berry tree, är minnesramsan. Detta Nya Zeeländska exemplar är ett friskt, torrt vin med gröna toner av nässlor, krusbär, svartvinbärsblad som toppas av passionsfrukt. Visst låter det gott? Passar till alla rätter med örter och gröna grönsaker till, inte minst spenat. Vad sägs om att äta skaldjur och göra en örtagårdssås till. Vill du avsluta med en ost är det getost som gäller för Sauvignon Blanc druvan.

Låt nu detta miljösmarta och smakrika vin få förgylla din februari.

Arkiv