Här kommer rekommendation på ett vin som inte följer strömmen: druvblandningen och smakupplevelsen får dig att tänka till och fundera. Precis som jag tycker att ett vin ska göra, det ska vara en dryck som tillför dig och måltiden något. Vi vet alla att alkoholen i sig är en fara, dricker vi då något som får oss att stanna upp; för att det är så gott eller speciellt DÅ är vinet rätt och inte något som drickes av gammal vana.
Nu tror du kanske att detta är ett svårt vin, men inte alls, vinet är som en nyvaknad sommardag: skirt och krispigt med en doft och smak av blommor, citron, smultron och mogen gul melon. Vad kan passa bättre på sommaren?
Druvorna är: 40 % Garganega, 30 % Fernanda, 15 % Trebbiano, 15 % Trebbiano (en annan klon). Olika tekniker har används för de olika druvorna vid tillverkningen, innan allt har blandats samman. Namnet Amadeo kommer från en prins som fanns här i nordöstra Italien på 1860-talet.
Vinet passar utmärkt till lätta fräscha sommarprimörer, en god olivolja och nybakad bröd. Vill du sedan följa uppmed en örtig kyckling eller fiskrätt går det hur bra som helst.