2013 Soli Syrah, Edoardo Miroglio Eood, Trakien, Bulgarien (nr 2224). 13%. 59 kr och Melleruds utmärkta pilsner, Spendrups, Sverige (nr 1253), 4,5%, 33 cl, 12,90 kr.

Nu hoppas vi på en sommar som ger oss tillfälle att ha härliga måltider ute i goda vänner och släktingars lag. Är man många går det åt mycket mat och dryck och då är det viktigt för mig att det är gott och smakrikt men inte dyrt.

Bulgarien är ett vinland som länge har gjort vin men inte så mycket, har nått våra breddgrader. Denna egendom har funnits sedan 2002 och odlar både inhemska och internationella druvor. Vinet på druvan Syrah är en riktig goding: med en härlig lättillgänglig fruktighet och en trivsam strävhet och i smaken finns massor av björnbär därtill. Ett utmärkt grillvin som med sin skruvkork är lätt att ta med och så mycket snyggare butelj än en box.

Föredrar du en ljus lager under tiden som du grillar eller genom hela måltiden, släpptes denna pilsner på systembolaget nu i juni. Här hittar du allt som en sommaröl ska ha: den ljusa gyllene färgen, mellanölstyrka, och en härlig maltig fruktighet med en lagom beska. Dessutom är även denna flaska snygg att ställa fram i ett tråg fullt med is. Ett tips är att servera alla drycker lite för kalla på sommaren, solen och värmen värmer upp dem alldeles för snabbt.

En härlig försommarmånad vill jag önska Er alla!

Arkiv