Alla vi som har barn riskerar att handla i ”Tacosland” till helgen. Måhända är det fler än jag som har tröttnat? Därför känns det så roligt nu när det börjar ploppa upp massa spännande recept på smakfulla och mer arbetade rätter, till den försvenskande varianten av tex mex.
Nu har vi provat både med skaldjur och långkok på olika köttsorter och inte minst alla goda vegetariska tillbehör. Är det så att du bara vill ha ett vin genomgående, då passar vitt bäst. Vill du som jag, testa lite nytt rekommenderar jag en Pinot Gris. Denna mångfacetterade druva som fullkomligt älskar vinsvåra smaker som: chili, lime, spiskummin, kardemumma, heta skaldjur och starka salsor. Druvan ger dig ofta vin med en angenäm fruktsötma som rundar av allt det heta. Fruktigheten är mer åt solmogna frukter som päron, clementiner och gula äpplen, en smak av honung avslutar det hela. Glöm då inte att vinet räknas som torrt.
I Alsace hittar vi detta moderna kooperativ som tillsammans fogar över 360 ha vinodlingar. Runt den medeltida staden Turkheim befinner vi oss. Gillar du inte tex mexsmakerna, passar vinet utmärkt till charkuterier eller mer åt den asiatiska smakpaletten.