Pannier Brut Tradition, Champagne, Frankrike (nr 7709) 12%, 209 kr, 75cl och 124 kr för 37,5 cl

Som traditionen kräver nu i december drar det ihop sig till bubbel. Oavsett om det blir till nyår eller under något annat tillfälle som du vill lyxa till. Det kan inte hjälpas, jag är svag för bubblor, ju mindre och ivrigare desto bättre. Engelsmännens vällagrade vinösa, mer likt en lagrad bourgogne är inte riktigt min melodi. Lagrad absolut men med moussen i god vigör, så vill jag ha den.

1899 startade Louis Eugene Pannier detta champagnehus. I dag ägs varumärket av 350 vinodlare, deras motto är: ”Ad perfectionem intendere”-Vi strävar efter perfektion. Noggrant utvalda druvor där Chardonnay står för finess, Pinot Noir för struktur och Pinot Meunier för fruktighet. Deras prestigechampagne Égerie de Pannier Extra Brut Millésime 2000 räknas som den 5.e bästa champagnen på topp 100-listan i Fine Champagne Magazine.

Hur smakar då deras standardchampagne? Det finns en härlig mineralkaraktär späckad med massor av fina bubblor som ger ett bra motstånd i munnen samtidigt som det hela känns väldans elegant. Citrusen dominerar men en rostad bröd ton känns behaglig i eftersmaken.

I fall du bara vill ha en halvflaska finns den tillgänglig också.

Vill önska er alla ett gott slut på 2013!

Arkiv