Mandorla Negroamaro Rosato, Wine World Producer, Apulien, Italien (11282), 12,5%, 59 kr och Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir, Western Cape, Sydafrika (7889), 13%, 98 kr

Det är säkert fler än jag som har sen semester i vårt avlånga land. Alla vi och alla ni andra, är nog i behov av två goda budgettips till lediga stunder med nära och kära. För mig är sommar = en god rosé, denna är vackert ljust orangerosa och har en torr smak av allehanda frukter som körsbär, röda äpplen och solmogna blodgrape, vilket gör det läskande och aptitretande. Den lilla körsbärstonen går även utmärkt till mat. Vad sägs om en italienskt inspirerande pastasallad? Vinet kommer från klacken på Italien, där en av de inhemska druvorna är Negroamaro. Som är mest känd för att ge djupa, parfymerade och smakrika, fina röda viner.

Mousserande viner är aldrig fel. Denna ”champagnekopia” Boschendal Brut från Sydafrika som verkligen vill likna originalet med samma druvval och tillverkningsmetod, vinet ligger hela tre år på sin jästfällning för att skapa många fina och goda bubblor. Märkligt nog finns det några smaklikheter med det förra vinet, nämligen en frisk torr smak och röda äpplen. Som fylls på av solvarma aprikoser en härlig krämighet och rondör som i slutändan ger ett balanserat och nyanserat smakintryck.
Varsegod, två lätta och fräscha sommartidsdrycker att förgylla augusti med.

Arkiv