Kiviks Årets skörd Gravenstein, Kiviks Musteri, Sverige,( 97002) 0%, 33 kr

2011 Jus de Pommes Artisanal, La Ribaude, Frankrike, (99202) 0%, 39 kr

Ibland vill vi inte ha eller servera alkohol, men vi vill gärna dricka något festligt ändå. Då kan dessa alkoholfria nyheter som släpptes den första mars på systembolaget, komma väl till pass. Två av dem kommer här; Den franska pärlande cidern är festligt med alla sina bubblor. Trots att sötman finns där, upplevs drycken ej så söt, på grund av sin generösa ciderkaraktär fylld av mogna äpplen och de uppfriskande bubblorna.

Den svenska äppelmusten ingår i en serie om tre, där alla drycker är tillverkade av en unik äppelsort. Jag har valt att lyfta fram Gravenstein, eftersom den har en mer vuxen smak. Även denna dryck är söt men inte sliskig. De smakrika gravensteinäpplena ger musten en härlig fyllighet, det känns nästan som att kliva in i en äppelkällare då man dricker ”Årets skörd”.

Jag testade dessa drycker på min familj; ju äldre de blev desto godare tyckte de att äppeldryckerna var. Till mat och dessert tyckte alla att de passade bra. Dryckerna och maten gifte sig väl med varandra. Äppeldrycker är otroligt matvänliga, inte minst till lite fetare mat som fläskkött och krämiga rätter.

När du känner att du vill bjuda på goda alkoholfria drycker som passar liten som stor, bilkörare som gravida och alla ska få dela samma goda upplevele. Prova då äppelmust nästa gång.

Att inleda festen med ”Jus de Pommes Artisanal” och salta, heta och smakrika snacks. Blir en härlig inledning på din bjudning!

Arkiv