2011 Mulderbosch Rosé, Coastal Region, Sydafrika (nr 6077), 12,5%, 79 kr

Årgångsvariation är generellt sett, viktigare i Europa, i jämförelse med nya vin världen. Självklart spelar väder, vind, vinmakarens hand och den exakta druvsammansättningen stor roll för varje druvskörd. På dess väg till att bli vinet i flaskan som vi greppar.

2011 års Mulderbosch rosé, står för mycket av det jag vill att en rosé ska innehålla, nämligen; torr, frisk och fräsch, behaglig i alkoholhalt, späckad med röda bär, där jordgubbar och röda vinbär dominerar. Det finns smak av vilda örter och en bra skön syrlighet, vilket gör att den matchar den blandade sommarmaten bra. Alla våra bufféer, sallader och lättare grillrätter såsom grönsaker och kyckling, eller varför inte lax? Här kommer en god rosé till sin rätt. Servera den gärna väl kyld. En varm försommarkväll gör vinet i glaset varmt, fortare än du anar.

Det bästa är, att var du än befinner dig i Sverige, finns denna rosé på alla systembolag, runt om i vårt avlånga land. Skruvkorken blir ytterligare ett plus i kanten. En skönt rosa försommar, vill jag önska dig!

Arkiv