Champagneprovarlåda 9, Champagne, Frankrike (nr 77244), 6 fl à 37,5 cl för 1248 kr

Detta är en låda om sex halvflaskor champagne som ligger i beställningssortimentet. Det finns flera lådor att välja på, några i ordinarie sortimentet som du kan få på ett par dagar. Sedan finns det några i beställningssortimentet som tar ungefär en vecka innan du har dem i din hand.

Varför tycker jag att du, precis som jag ska dricka detta, tro? Jo, för här har du ett ypperligt tillfälle att prova flera olika sorters champagner samtidigt, om du vill ordna en provning och se, dofta och smaka vilken skillnad det är på dem. Detta kan underlätta om du vill få fram vilken typ av bubbel du gillar. Föredrar du en klassisk cuveé (alla tre tillåtna druvor) eller ska det vara en blanc de blanc (endast Chardonnay)? Måhända vill du ha en mogen champagne -en äldre årgångschampagne eller föredrar du en fylligare gjord på enbart blåa druvor en så kallad blanc de noir. Är ni flera som delar blir priset fördelaktigare. Prova först vinerna rakt av och diskutera om dem. Plocka sedan fram lite goda ostar och gärna något skaldjur, så här års. Glöm inte att ta med en getost gärna en färskostbaserat. Det är SÅ gott till champagne.

I den här lådan som jag rekommenderar finns: Lilbert som gör de tuffaste vinerna i Cramant (lagra gärna), Paul Bara, som gör viner i världsklass, Dampierres viner som är eleganta tillverkade av en greve. Eller varför inte en biodynamisk champagne på blåa druvor av Leclerc Briant eller jämför med en annan biodynamisk odlare Vilmart.

Vill du inte ordna en provning utan njuta av dem en och en, har du här det perfekta vuxengodiset att förgylla vinterhalvåret med!

Arkiv