Varm & Kall Astrakan, Kiviks musteri, Sverige (nr. 2423), 75 cl,7%, 39 kr

Det tillhör inte vanligheterna att jag rekommenderar ett tetravin. Detta är inte vilket vin som helst utan något som vi i Sverige ska vara stolta över: vår fruktvinstradition. Att odla vindruvor i Sverige är inte lätt, att sedan göra vin på dem är inte lättare i vårt kalla land. Däremot är vi duktiga på fruktviner.

Detta är en lite udda kombination glöggtraditionen möter fruktvinet. Resultatet är ett äppelvin smaksatt med vanilj som kan drickas varm, eller kall ”on the rocks”.

Kiviks musteri på Österlen står bakom denna roliga äppeldryck. Familjen Åkesson är ägarna, totalt är de 97 anställda som förser oss med många goda fruktprodukter.

Fruktvinet i sig har en smak som påminner om äppelkaka med vaniljsås… Dricker du den varm, kanske ur termos utomhus, framträder äppelsmaken värmande utan att vara för söt. Dricker du den kall serverad ur selterglas / whiskyglas med is i, har du en drink som är kul att gissa innehållet på.

Arkiv