Crabbie´s Ginger beer, John Crabbie & Co, Storbritannien, (1706), 18.90 (33 cl), 4%

Det finns ingen genväg om man vill tillverka äkta Ginger beer -ingefärsdricka. Artifiella smaksättare duger inte. Äkta ingefära från fjärran öster, bryggs under åtta veckor. Så lång tid tar det att uppnå denna utsökta dryck, som bör intagas i stora glupande klunkar -hälsar tillverkaren.

År 1801 skapade John Crabbies det första skotska ingefärsvinet. Den har följts av flera liknande produkter. Vårt ”Ginger beer” består av fyra hemliga ingredienser där kryddmarinerad ingefära är huvuddelen.

Det här en dryck jag blir glad av. Drick den ”on the rocks” dvs i ett vackert glas fyllt av isbitar. Du kommer att förundras av den härliga kombinationen av sötma, ingefära, kanel, citron och den uppfriskande kolsyran.

På köpet får du ingefärans hälsofrämjande inverkan den hjälper mot sjösjuka, stärker vid en rejäl förkylning och är ett afrodisiakum, det du!

Arkiv