2009 Pulpit Rock Chenin Blanc Sauvignon Blanc, Western Cape, Sydafrika

Alla ni som känner mig vet att jag inte är någon förespråkare för boxviner.

Jag dricker hellre fyra flaskor olika viner än fyra av samma sort dvs en 3-liters box. Inser självklart fördelarna på landet , i båten osv, då vikten, utrymmet är av betydelse och sophanteringen är svårare.

Här kommer ett alternativ som vida överträffar tetraförpackningens kvalité, PET-flaskan. Den är framtagen för att behålla alkoholhaltiga dryckers kvalité och fräschör, dessutom är det pant på flaskan. Klimatsmart eller hur?

Detta vin är ett utmärkt picknickvin med sin solmogna fruktighet, tänk ananas, aprikos och gula äpplen. Vinet är torrt i slutändan med dess generösa sötfruktighet i mitten gör att det passar till mycket som vi äter nu på sommaren; salladen med allt möjligt gott i, charkuterier,varför inte till klassikern rostbiff och potatissallad?

Vinet har tillräckligt med fruktighet till att klara av curry, chili och andra heta smaker. Kyl det VÄL och var noga med att håll det kallt (vått tidningspapper duger då inget annat finns).

Vid Kastelberg Mountain i Swartland, Sydafrika ligger ’The Pulpit’ –predikstolen, en välkänd formation i berget. Här ligger ’Pulpit Rocks’vinanläggning med en produktionskapacitet på 2000 ton och 450 ha vinrankor.

Familjen Brink heter ägarna som har gjort vin här i fem decennium. Vinanläggningens motto är kvalité och tradition.

Arkiv