2007 Robert Skalli Reserve, Nielluccio Syrah, Les Vins Skalli, Korsika, Frankrike (5339), 13%, 85 kr

Ön Korsika har en stor plats i mitt hjärta. När Napoleon Bonaparte närmade sig sin hemö seglandes,kunde han på doften känna att han snart var hemma. Den svårbeskrivliga doften av örter, växtlighet och sol hittar jag ofta i korsikanska viner.

Även i detta lite robusta,smakrika och matvänliga vin känner jag örter, lagerblad och en körsbärston uppbackat av en skön fatkaraktär. Familjen Skalli kom till Korsika ”Île de Beauté (skönhetens ö) på 60-talet. De är etablerade på ostkusten där de odlar vin i alla kvalitetsklasser. Detta vin består av Nielluccio, Italiens Sangiovese och Syrah.

Till alla kommande grillkvällar då ditt fläsk- eller nötkött har fått marinera med örter. Eller till goda charkuterier med dina favorittillbehör. På Korsika finns det mycket gris-vildsvin som det tillverkas goda skinkor och salami av. Smakrik och fet mat behöver rejält med stuns i vinet. Varsegod här är vinet!

Arkiv