CRUSH Chardonnay 2008, Barrick Wines Pty Ltd, Western Australia, (nr 95175), 13.5 %, 75 kr

Kan ett vin vara lättvindligt, lätt att ta till sig, passa många och mycket? I så fall är detta ett exempel på ett sådant vin. Denna augustinyhet kommer från Australien där man har mycket få begränsningar då det gäller ursprung, druvval, skördeuttag osv. I gengäld blandar de och ger friskt; på detta vin står det Chardonnay på etiketten, vinet innehåller även 12 % Chenin Blanc och 1 % Viogner, vilket ger en fräsch doft och smak av vita blommor och fruktsallad. Chardonnay bidrar med en äpplighet gula och mogna, I fyra månader har vinet vilat med ekstavar (liknande tepåsar med ek i, som doppas i det blivande vinet). Detta ger en rondör till vinet, tillsammans med alla solmogna druvor som ger en fruktsötma till det annars torra vinet.

Drick detta lättsamma sommarvin väl kylt på balkongen eller trädgården före middagen. Fortsätt sedan till din enkla sensommarmiddag en matig sallad, en enkel pastarätt eller skinka med melon. Ett enklare vin passar utmärkt till lättare mat.

30 km norr om Margaret River finns Barrick Wines. Detta unga glada vinföretag med mycket att erbjuda, de tar gärna emot besökare både inhemska och utländska, hälsar de från sin hemsida.

Arkiv