2021 Becker Family Pinot Noir,  Weingut Friedrich Becker, Pfalz, Tyskland, nr 93051 TS, 13%, 169 kr

Det händer mycket i vinvärlden nu, inte minst beroende på klimatet. Spätburgunder alternativt Blauburgunder från Tyskland, var inte så hett för tio år sedan, men idag är det så. Pseudonymen är nämligen Pinot Noir. Då de germanskspråkiga länderna började kalla druvan för sitt franska namn, då vaknade intresset.

Det här vinet i det tillfälliga sortimentet är ”så mycket vin för pengen”. Här får du ett vin som har fått en viss mjukhet då årgången är 2021. Sedan fylls det på med alla härliga röda och mörka bär, kryddighet en behaglig strävhet. Allt i ett drickvänligt och matvänligt samspel.

Ta fram dina bourgognekupor låt vinet vara lite svalare 15-17 grader och drick det till grönsaksrätter, fågel och fläskköttsbaserade rätter -mums!

Idag drivs vingården av Fritz JR Becker. Den ligger på gränsen till Alsace och anses vara en av Pfalz bästa producenter av Spätburgunder/Pinot Noir viner.

Arkiv