2021 The Crossings Sauvignon Blanc, Marlborough, Nya Zeeland, nr 6276, 12%, 89 kr, PET

Självklart måste jag också rekommendera ett prisvärt billigt vitt också, här i början på året. Druvan Sauvignon Blanc är en vattendelare bland vindrickare. För dig som behöver lite uppdatering är dess smakbeskrivning: -”Kattkiss på krusbärsbuske”. Det låter ju så där, men om jag säger svartvinbärsblad, nässlor som blommar och passionsfrukt, kanske det blir en mer positiv klang.

Jag gillar denna druva och hur den kan förmedla sitt ursprung, lite mer tyglade smaker om den kommer från Loiredalen och lite mer yvig från Marlborough. Till dig som älskar våra svenska örter, tänk persilja, dill och gräslök, kanske med uppbackning av vitlök och gillar att laga och äta mat, kommer säkert massor av associationer av maträtter i gång.

The Crossings arbetar hållbart, vinet är klassificerat ”No Carbo”, vinet är veganvänligt (alltså inget från djurvärlden finns med i odling, tillverkning, t ex djurgödsel och äggvita för klarning). Vinet är buteljerat på PET-flaska, vilket jag tycker är ett utmärkt alternativ, då vi vill tänka klimatsmart.

Arkiv