Dryckestips

2015 Ruppertsberger Nussbien, Riesling Kabinett, Pfalz, Tyskland (nr 5901), 10,5%, 75kr
alternativt
2015 Trio Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Grigio, Concha y Toro, Casablanca, Chile (nr 2196), 13,5%, 79 kr

När jag skriver detta flödar högsommarsolen utanför fönstret, vilket inspirerar mig till kräftskivor, släktkalas och middagar med många gäster. DÅ är det läge att ordna knytkalas, tänka enkelt, lätt för alla men fortfarande gott och smarrigt.

En Riesling ifrån Pfalz i Tyskland ger som ofta generöst med solmogna citrusdofter och smaker, här får du en angenäm liten sötma på köpet som älskar dillkokta kräftor och annan mat med sälta, syra och eventuell hetta.

Föredrar du ett vin som är torrt men med en generös fruktighet av exotiska smaker, där mango dominerar. Då är Trio ditt val. Med sin oortodoxa mix av Chardonnnay, Pinot Blanc och Pinot Gris erbjuder denna generösa chilienare, ett vin som det är lätt att tycka om. Ett höjdarvin då du bjuder på buffé.

Se nu bara till att vinerna serveras väl kylda, låt dem stå  ishinkar, generöst med isvatten i. Enklare viner som dessa är, vinner på att serveras kalla, så att dess fräschör och ungdom kommer till sin rätt.

» Tillbaka till arkivet

Mat & dryck i harmoni

Fotograf: Sommeliern själv

 
Mindbite AB Stegra AB